De rijlessen op uw maat

Rijschool Marius -opfriscursus-theorie-praktijk

INDIVIDUELE THEORIECURSUS 

OVERAL IN NEDERLAND

Rijschool Marius is

een officiëel iTheorie verkooppunt

Rijschool Marius adviseert je jouw theorie-diploma zo vroeg mogelijk te halen

Het is heel belangrijk om de theorie zo vroeg mogelijk eigen te maken, dat is een goede basis voor de praktijklessen. Ken jij goed de regels, dan kan jij ze makkelijk in de praktijk gaan toepassen. Advies van RijschooL Marius is om jouw theorie-diploma zo vroeg mogelijk, liever aan het begin van je opleiding, te halen.

Jij mag het theorie-diploma vanaf 16 jaar halen en dat is 1,5 jaar geldig. Het theorie-examen kun je zelf reserveren op www.cbr.nl. LET OP: zonder DigiD kun je geen theorie-examen plannen bij het CBR. Zorg er dus voor dat dit geregeld is zodat je rijopleiding geen vertraging oploopt. RijschooL Marius kan het theorie-examen ook voor jou reserveren, hiervoor worden dan wel extra administratiekosten in rekening gebracht.

Wat moet jij meenemen naar het theorie-examen

Een geldig eigen identiteitsbewijs meenemen, op de website van het CBR vind je de eisen die hiervoor gelden

De bevestiging die je krijgt wanneer je het theorie-examen reserveert kan je meenemen naar het CBR. Dit is geen verplichting, maar wel praktisch. Alle informatie staat op deze bevestiging. Denk hierbij aan de examentijd, de examendatum, het adres waar je examen moet doen en wat je mee moet nemen.

Zorg dat je een half uur vóór aanvang van je examen op het betreffende examencentrum aanwezig bent!


Het voordeel van een theorie-examen plannen is dat jij deze in verschillende steden kan maken. Op de website van cbr kan jij lezen wat het theorie-examen inhoudt.

Tijdens jouw rijlessen kan jij altijd de rijinstructeur vragen of het iets van de theorie niet duidelijk voor je is en jij zal altijd een duidelijke uitleg krijgen. Vragen stellen kost geen geld!!

Voor zelfstudie kun je kiezen uit onderstaand studiemateriaal:

Theorieboek personenauto

Oefenboek personenauto

CD-ROM theorie examen

iTheorie

Rijschool Marius is officieel dealer van iTheorie. Dit is een digitaal theorie pakket, ook zeer geschikt voor mensen met dyslexie!

Praktijklessen in uw buurt

De praktijklessen worden op een ontspannen en leuke manier gegeven aan de hand van een logische lesopbouw naar het einddoel toe. Deze logische opbouw staat ook beschreven op de vorderingskaart waar al je gegevens, verrichtingen en vooruitgang digitaal in worden verwerkt. Inzage in deze vorderingskaart is altijd beschikbaar voor jou of je ouders en/of verzorgers door middel van een link in het beschikbare leerling portaal van de rijschool.

Een rijles bij RijschooL Marius duurt 60 minuten. De rijlessen starten vanuit je huisadres maar het is ook mogelijk dat je door een andere leerling op school wordt opgehaald of dat je op een andere plek wordt afgezet, bijv Centraal Station. ATTENTIE: Is er een examen ingepland, dan kan het voorkomen dat alle lestijden op die dag eerder zijn i.v.m. de aanvangstijden van een toets of examen, maar in dat geval ontvang je hier natuurlijk op tijd een bericht van.

Bij het einde van elke les zal de volgende les(sen) gepland worden, altijd in overleg met de rijinstructeur. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het digitale planningsysteem (PlanGo) van RijschooL Marius. Is er een les gepland dan krijg je hierover per mail altijd nog een bevestiging toegezonden! Komt het niet uit om te lessen bel ons dan uiterlijk 48 uur van tevoren op om de les te annuleren, anders wordt de les bij jou in rekening gebracht.

RijschooL Marius maakt ook gebruik van een rijschoolcamera HD die alle rijlessen kan opnemen. Een van de voordellen is dat jij samen met je rijinstructeur de opgenomen situaties bespreekt of deze kan je thuis terugkijken en je zo beter voorbereiden op je volgende rijles. Alle opnames mogen niet op internet gezet worden zonder toestemming van RijschooL Marius.

Wat vind jij prettiger? Elke week een rijles in je eentje? Of langere lessen met een medeleerling?

,,Uit proeven is gebleken:
1. Het volgen van meerdere lessen per week is beter dan eenmaal per week.
2. Een langere les (tot 2uur) is beter dan een les van een uur.''

Bron: CBR

Leerlingpoortaal-blijf altijd op de hoogte wanneer je rijles hebt

Het leerling portaal is gekoppeld aan het administratie en planningsprogramma van RijschooL Marius. Wij werken met de PlanGo App, deze biedt je vele mogelijkheden zoals:

Inzage in de eigen lesplanning

Een bevestiging per mail voor wanneer er weer een les staat ingepland

Inzage in totale verbruik van ingekochte pakket tot dan toe

Inzage in de lesvorderingen

Inzage in facturen, betalingen en het openstaande saldo van zichzelf

Koppeling met social media

De leerling kan via het portaal zijn/haar Eigen Verklaring zelf regelen

Het online akkoord gaan met de algemene voorwaarden

Alle afspraken worden gesynchroniseerd met de agenda op de telefoon van de leerling

De foto van de leerling (via Facebook) staat ook direct in jouw leerlingeninformatie